Kosten en vergoeding

 

Vanuit uw basisverzekering heeft u recht op vergoeding van psychologische zorg. Om in aanmerking te komen voor vergoeding is een verwijzing van de huisarts noodzakelijk. In de praktijk wordt zorg binnen de gespecialiseerde GGZ aangeboden.

 

Gecontracteerde zorg

Wanneer uw behandelaar een contract heeft met uw verzekeraar, wordt de factuur van de behandeling rechtstreeks naar uw zorgverzekeraar gestuurd. U betaalt dan alleen het verplichte eigen risico.

 

In 2024 heeft de praktijk contracten met de volgende zorgverzekeraars:

 • Zilveren Kruis-Achmea
 • CZ
 • Menzis
 • DSW
 • ONVZ
 • ASR
 • Zorg en Zekerheid
 • Salland
 • Aevitae 

 

Verzekeraars hebben verschillende 'merken' waaronder ze hun producten aanbieden. Onder CZ vallen bijvoorbeeld ook OHRA en Nationale Nederlanden. Kijk dus goed onder welke verzekeraar uw 'merk' valt. In geval van twijfel is het altijd goed contact op te nemen met uw verzekeraar om na te vragen of sprake is van gecontracteerde zorg. Op deze manier wordt voorkomen dat u onverwachts voor hoge kosten komt te staan. In 2024 heeft de praktijk geen contract met VGZ en bijbehorende merken.

   

  Contractvrije zorg

  Wanneer geen contract is afgesloten tussen de zorgverzekeraar en de praktijk, is sprake van zogenaamde 'contractvrije zorg'. Dit houdt in dat u zelf de facturen voor de behandeling ontvangt, die u vervolgens bij uw zorgverzekeraar kunt indienen voor gehele of gedeeltelijke vergoeding. Het bedrag dat u vergoed krijgt, hangt af van uw verzekeraar en van uw polis (natura of restitutie). Ook hier geldt weer: ik raad u ten zeerste aan om voorafgaand aan de behandeling contact op te nemen met uw zorgverzekeraar voor de meest actuele informatie, om te voorkomen dat u voor onverwacht hoge kosten komt te staan. De praktijk hanteert marktconforme tarieven, zoals vastgesteld door de Nederlandse Zorg Autoriteit (NZA). Ook bij contractvrije zorg dient u er rekening mee te houden dat uw verplichte eigen risico in rekening wordt gebracht.

   

  Voorwaarden

  De algemene voorwaarden en de betalingsvoorwaarden van de praktijk kunt u hier inzien. 

   

  Meer informatie

  Voor meer informatie over kosten en vergoedingen, zie de website van de Landelijke Vereniging voor Vrijgevestigd Psychologen en Psychotherapeuten.

   

   

  06-82111558
  Contactformulier
  fade Strijenlaan 68a
  4835 RE Breda
  Klik voor de locatie
  Wachtijden