Kosten en vergoeding

 

Vanuit uw basisverzekering heeft u recht op vergoeding van psychologische zorg. Om in aanmerking te komen voor vergoeding is een verwijzing van de huisarts noodzakelijk. In de praktijk wordt zorg binnen de gespecialiseerde GGZ aangeboden.

 

Gecontracteerde zorg

Wanneer uw behandelaar een contract heeft met uw verzekeraar, wordt de factuur van de behandeling rechtstreeks naar uw zorgverzekeraar gestuurd. U betaalt dan alleen het verplichte eigen risico.

 

In 2023 heeft de praktijk contracten met de volgende verzekeraars: 

  • Zilveren Kruis-Achmea
  • Menzis
  • DSW
  • ONVZ
  • ASR
  • Zorg en Zekerheid
  • ENO 

 

Verzekeraars hebben verschillende 'merken' waaronder ze hun producten aanbieden. In geval van twijfel is het altijd goed contact op te nemen met uw verzekeraar om na te vragen of sprake is van gecontracteerde zorg. Op deze manier wordt voorkomen dat u onverwachts voor hoge kosten komt te staan.

 

Contractvrije zorg

Wanneer geen contract is afgesloten tussen de zorgverzekeraar en de praktijk, is sprake van zogenaamde 'contractvrije zorg'. Dit houdt in dat u zelf de facturen voor de behandeling ontvangt, die u vervolgens bij uw zorgverzekeraar kunt indienen voor gehele of gedeeltelijke vergoeding. Het bedrag dat u vergoed krijgt, hangt af van uw verzekeraar en van uw polis (natura of restitutie). Ook hier geldt weer: ik raad u ten zeerste aan om voorafgaand aan de behandeling contact op te nemen met uw zorgverzekeraar voor de meest actuele informatie, om te voorkomen dat u voor onverwacht hoge kosten komt te staan. De praktijk hanteert marktconforme tarieven, zoals vastgesteld door de Nederlandse Zorg Autoriteit (NZA). Ook bij contractvrije zorg dient u er rekening mee te houden dat uw verplichte eigen risico in rekening wordt gebracht.

 

Zelf betalen

Indien er geen sprake is van een diagnose die valt onder de vastgestelde verzekerde zorg (onverzekerde prestatie, oftewel OZP), is het tarief in 2023 €110,00 per sessie van 50 minuten. Ook wanneer u er voor kiest de behandeling zelf te betalen, is het tarief €110,00 per sessie van 50 minuten. Een verwijzing is in deze gevallen niet nodig.

 

Voorwaarden

De algemene voorwaarden en de betalingsvoorwaarden van de praktijk kunt u hier inzien. 

 

Meer informatie

Voor meer informatie over kosten en vergoedingen, zie de website van de Landelijke Vereniging voor Vrijgevestigd Psychologen en Psychotherapeuten.

 

 

06-82111558
Contactformulier
fade Strijenlaan 68a
4835 RE Breda
Klik voor de locatie
Wachtijden